Comuna Ciucurova este situată în partea de sud-vest a judeţului Tulcea, la 43 km distanţă de municipiul Tulcea şi la aproximativ 30 km de Babadag. Comuna este delimitată de următoarele teritorii comunale: la Nord teritoriul administrativ al comunei Horia; la Vest teritoriile administrative ale comunelor: Topolog, Dorobanţu, Cerna; la Sud teritoriul administrativ al comunei Stejaru; la Est teritoriile administrative ale comunelor: Nalbant, Slava Cercheza, Baia.

Comuna este compusă din: Atmagea, Ciucurova şi Fântâna Mare.

Ciucurova se află în partea centrală a judeţului, într-o zonă de pădure, la 43 km de municipiul de reşedinţă. Se presupune că structura etnică a comunei Ciucurova a început să se formeze în sec. al XVIII- lea, când în sat şi-au făcut apariţia, alături de români şi turci, ucrainenii. Aceştia au venit ca urmare a persecuţiilor iniţiate de ţarul Petru I cel Mare în Rusia.

Căi de acces: în comună se ajunge pe drumul naţional DN 22A – legătura Bucureşti-Tulcea.

Comuna Ciucurova este alcatuită din satele Fântâna Mare şi Atmagea, alături de reşedinţa de comună Ciucurova. Satul Fântâna Mare este situat la 11 km faţă de reşedinţa de comună, iar satul Atmagea este situat la 8 km faţă de reşedinţa de comună. Suprafaţa administrativă a comunei este de 15165, 00ha. Dupa cum atesta izvoarele istorice, in satul Atmagea a fost construita prima biserica germana din Dobrogea in anul 1861. In satul Atmagea se afla o exploatare de granit.

Comuna este situată în partea de sud- vest a judeţului Tulcea, la 43 km distanţă de municipiul Tulcea şi la aproximativ 30 km de Babadag.

Trasee turistice

  • Ciucurova sat Fântâna Mare- Podişul Slavelor- Dl. Ciucurovei, Carierei, Ciolpanului, Sacar II/râul Slava Rusa
Tradiţii Ciucurova

Fiecare etnie şi-a păstrat obiceiurile şi credinţa, dovadă că şi acum există în Ciucurova o geamie, ruinele bisericii nemţeşti, dar şi o biserică ortodoxă. Şi cum fiecare etnie are obiceiurile şi tradiţiile sale, pe care cu greu şi le-au păstrat de-a lungul istoriei, evitând adesea procesul de asimilare, fiecare etnie şi- a păstrat obiceiurile şi tradiţiile. De exemplu, ucrainenii din Ciucurova sunt mândri că sunt cazaci, sunt mândri de strămoşii lor, de la care au moştenit o adevărată zestre – tradiţiile şi obiceiurile, de care se bucură şi în prezent.